Over Transscope

Al meer dan 30 jaar “All you can fleet”

Alles in eigenbeheer vanuit Nederland

Transscope is een van origine zelfstandige Nederlandse onderneming. We opereren volledig 24/7 uur per dag vanuit Dedemsvaart.

De Transscope servicedesk staat u vijf dagen per week te woord, wij werken met gekwalificeerde inbouwspecialisten komen altijd bij up locatie.  En ook ons salesteam dat landelijk werkt en graag naar u toe komt. Ons R&D team ontwikkelt in eigen huis de meest innovatieve en veiligste oplossingen net zoals u eigen online Platform en de smartphone app.

Monitoring en inzicht

Inzicht, overzicht op alle voertuigen en materialen binnen u eigen platform geeft u als klant nieuwe efficiënte en effectieve inzichten. Door de optimalisatie van de processen wordt er efficiënter omgegaan met tijd, mensen, materiaal en brandstof. Dit bespaart aanzienlijke kosten en verhoog de productiviteit.  

Big data met een doel

“De mogelijkheden lijken eindeloos en daarom is het belangrijk dat je van tevoren weet wát je wilt meten. De positie, afgelegde route of bijvoorbeeld het feit dat het zwaailicht draait kan belangrijke informatie verschaffen over het (mogelijk) gebruik van een voertuig. Het is belangrijk deze wensen vooraf goed te inventariseren om én de juiste gegevens te verzamelen én uit al die big data die relevante informatie te halen waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Daarmee helpen wij onze klanten, want dat is lastige materie. We leveren niet alleen de black-box af, maar begeleiden ze ook met het verkrijgen van inzichten uit de data. Daarnaast leveren we rapportages aan de hand waarvan de klant zijn processen weer kan bijsturen. We helpen onze klanten na te denken over gegevens die je zou kunnen en mogen verzamelen én die qua bedrijfsvoering toegevoegde waarde bieden.

Totaalinzicht werkt soms ook confronterend en daarom is het voortraject zo belangrijk. Wat is het doel, waarom zetten we een voertuigsysteem in én wat gaan we ermee doen? En omdat wij graag werken met betrouwbare data, verzamelen we deze gegevens zelf met behulp van onze eigen blackbox. Alle verzamelde data is daarmee onafhankelijk.”

Onze Missie

In de snel veranderende telematica markt, zijn wij een betrouwbare business partner op het gebied van fleet managementoplossingen, met (onze eigen ontwikkelde) premium blackbox producten én excellente dienstverlening.

Een blik op de toekomst

Hoe staat Transscope er over 25 jaar voor? “Importeurs kijken op afstand mee en zien nu ook de meerwaarde van gegevens verzamelen. Alleen zij bieden geen enkele mogelijkheid van privacy voor de gebruiker, je geeft als het ware al jouw data af.” Mag dat zomaar? “Een lastige discussie, waar men op dit moment nog geen sluitend antwoord op heeft. Wij hebben een open platform waarin we én de gegevens vanuit onze blackbox én die vanuit de automotive verzamelen. Relevant voor onze klanten, want vaak beheren ze verschillende merken auto’s in één wagenpark. In de toekomst verwachten we een verschuiving van de blackbox naar gegevens via de leverancier. Dan is het wel zo belangrijk dat alle verzamelde informatie in één keer inzichtelijk is, in één look en feel.”

En zijn er nog andere trends die je verwacht? “De auto gaat van bezit naar gebruik. Dat is deels wat wij al met carsharing doen. Men gaat steeds meer auto’s delen en dan wordt realtime inzicht extra belangrijk. Elektrisch rijden neemt toe en in de toekomst krijgen we ook nog de zelfrijdende auto, maar dat loopt niet zo’n vaart. Voor al deze scenario’s blijft inzicht belangrijk, dus ook de komende 25 jaar bieden wij voertuigenbeheer aan, voor iedereen. Zorgeloos en met gemak!”